Статті

Чотири точні методи. Як самостійно дізнатися розмір пальця для кільця

Перш ніж купувати заручну обручку, обручку для весілля, декоративне та інше кільце, потрібно знати точний розмір ювелірної прикраси.

Якщо кільце підібрано не за розміром, то носити його буде незручно: воно може як спадати, так і тиснути, перешкоджаючи нормальному кровообігу. Найкращим способом при виборі кільця буде відвідування ювелірного магазину, де продавець-консультант сам виміряє ваш палець і підбере потрібний розмір кільця. Однак зараз багато покупок відбувається через онлайн-магазини. У такому разі можна скористатися лайфхаками того, як визначити розмір кільця на палець у домашніх умовах.

Коли не потрібно міряти розмір кільця на палець

  • Вранці та ввечері пальці трохи набрякають, тому найкраще вимірювати розмір вдень.
  • Після занять спортом, у спеку, при підвищеній вологості і відразу після того, як зайшли з морозу, теж не варто визначати розмір, оскільки товщина пальця змінюватиметься.
  • Розміри однакових пальців на різних руках можуть відрізнятись.
  • Якщо вибираєте вузьке кільце, отриманий діаметр округляйте у менший бік, широке (більше 6 мм) – у велику.

Як дізнатися розмір кільця

1. За допомогою нитки, сантиметрової стрічки та калькулятора

Дізнатись розмір пальця для кільця можна за допомогою будь-якої нитки, вузької смужки паперу або маркованої сантиметрами швейної стрічки. Для цього оберніть потрібний палець вибраним матеріалом. Обертати треба так, щоб на пальці не було дискомфорту – не притискаючи. Запам’ятайте позначку закінчення кола і прикладіть нитку, папір або стрічку до канцелярської лінійки. Отриманий результат у міліметрах буде довжиною кола пальця. Щоб дізнатись діаметр кільця, поділіть значення на 3,14 – це і буде ваш розмір. Також можна скористатися даними таблиці.


Таблиця для вимірювання розміру кільця / Фото: zlato.ua

2. Зі сторонньою допомогою

Якщо важко самостійно виконати пункт 1, то попросити його можна зробити кращого друга чи родича. Можливо, їх окомір виявиться більш точним.

3. За допомогою старого кільця

Щоб таємно дізнатися розмір пальця для кільця (наприклад, для пропозиції руки і серця), можна скористатися наступним способом. Візьміть будь-яке кільце, яке належить обраниці, обведіть його простим олівцем по внутрішній стороні на аркуші в клітинку і заміряйте лінійкою діаметр. Отримане значення в міліметрах і буде розміром кільця. Наприклад, якщо діаметр кільця 20 мм відповідно і розмір його 20.

4. Покладаючись на пропорції тіла

Це не найточніший метод визначення розміру пальця для кільця. Однак він існує. Для цього необхідно знати фізіологічні дані людини. Наприклад:

  • дівчатам зростом до 1.70 сантиметрів, і вагою до 60 кілограм підходять кільця 16-17,5 розміру.
  • людям вище 1.70 сантиметрів та понад 60 кілограм варто вибирати прикраси розміром від 18 до 19,5.
  • розміри від 18,5 до 20,5 відповідають особам вагою 80 кілограм.
  • кільця починаючи з 21 розміру підходять для людей вагою понад 80 кілограмів.

Також приблизно можна визначити розмір кільця за розміром одягу:

  • розмір одягу S – кільце 15-17,5.
  • одяг М – прикраса 17-18.
  • L відповідає кільцю 17,5 – 19.
  • XL – кільця понад 19 розмірів.

Джерело: nv.ua